Suplimente alimentare pentru femei

Suplimente alimentare pentru femei

Tulburari menstruale – Este o stare de disconfort, caracterizata prin nervozitate, instabilitate emotionala, iritabilitate,dureri de cap,anxietate sau depresie,dureri ale sanilor,tumefactia sanilor,simptome care dispar in cateva ore dupa instalarea ciclului menstrual si care apar cam cu o saptamana inainte. El este dat de fluctuatile de estrogeni si progesteron care sunt diferite de la o femeie la alta si de la ciclu la altul, care duc la acumularea tranzitorie a lichidelor care explica anumite simptome. Retentia de lichide provoaca edeme, cu cresterea temporara in greutate, congestie si durere mamara,cu scaderea cantitatii diurezei.

In caz de tulburai menstruale, in caz de dismenoreee, cicluri dureroase se recomanda, Vital Woman, daca sunt dureri Evening Primorose cateva zile inainte de ciclul menstrual si toata perioada cilcului menstrual. De asemenea Rhodiolin chiar daca Vital Woman este un extract de plante, asocierea se poate face, pentru ca si Rhodiolin participa in mentinerea echilibrului hormonal.

Disemenoree – Este o durere care apare in prima zi de ciclu. Este data de contractiile uterine, provocate de prostaglandinele de la nivelul endometrului. Apare numai la ciclurile ovulatorii. Durerea este localizata in abdomenul inferior,poate iradia si in zona lombara si are de obicei un caracter surd,continuu,dar mai poate lua aspect de crampa.Ea apare de obicei concomitent sau putin anterior de debutul menstruatiei cu maxim in prima zi,atenuandu-se dupa primele doua zile. Asociate cu dismenoreea mai pot aparea cefalee, greata, diaree, sau constipatie

Menopauza – Mai devreme sau mai tarziu, fiecare femeie ajunge in acea etapa a vietii cand trebuie sa faca fata schimbarilor cauzate de varsta, adica climaxului (menopauzei). In general, intre 40 si 45 de ani, menstruatia inceteaza treptat. Odata cu ciclurile lunare care se raresc, scade si productia de hormoni sexuali feminini, adica de estrogeni si progesteron. La multe femei, aceste schimbari sunt insotite de simptome neplacute, cum ar fi bufeurile, transpiratia abundenta (mai ales in timpul noptii) si modificarile psihice – depresii, iritabilitate, insomnii, stari de oboseala. Multe femei se plang de lipsa secretiilor vaginale si acuza dureri in timpul actului sexual. Conform datelor medicale, la menopauza, femeile devin mult mai sensibile la unele afectiuni cronice decat in etapele anterioare ale vietii. Aceasta este perioada in care se declanseaza cu precadere boli ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica si osteoporoza. In cazul in care femeia sufera deja de vreuna din aceste boli, simptomatologia se agraveaza. Estrogenii, hormonii sexuali feminini, asigura o oarecare protectie impotriva pierderii de calciu din organism, precum si a instalarii bolilor cardiovasculare. Cu cat scade cantitatea de estrogen, cu atat creste riscul acestor afectiuni. S-a dovedit ca administrarea de estrogeni in timpul menopauzei poate creste riscul aparitiei cancerului de san si a cancerului de col uterin si de aceea exista deja suplimente alimentare moderne care contin toate substante biologic-active – vitamine, minerale si plante. Consumul acestora se recomanda preventiv, pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Utilizarea acestor extracte de plante este eficienta si daca simptomele s-au declansat deja, cu conditia sa se consume in mod sistematic.

La menopauza se recomanda Menapausal Formula,Co Q10 sublingual si crema Intimoment, nu numai penru crestrea poftei sexuale, de 2 ori dimineata si seara pentru a preveni procesul de uscare a masei vaginale.

    

Rhodiolin - 3/zi

Vital Woman - 3/zi

Evening Primrose Oil - 3/zi

Menopausal Formula - 3/zi

Every Moment - aplicare locala

Super Co Q10 Plus - 3/ziDistribuie daca ti-a placut...

2692 Comments