Afectiuni cardiovasculare

Afectiuni cardiovasculare

Afectiuni cardiovasculare (angina pectorala, hipertensiune, st. Post IM-stare (post infarct miocardic). Angina este modul prin care inima ne spune ca nu are suficient oxigen pentru ceea ce i se cere sa faca. Angina pectorala se refera, ad litteram la o durere specifica, aparuta la nivelul toracelui.

 

Hipertensiunea (HTA), cunoscută de asemenea sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune arterială, este o condiție medicală cronică ce reprezintă tensiune arterială crescută a arterelor.

Infarctul miocardic se produce atunci cand muschiul inimii -miocardul- nu este irigat corespunzator. Acest lucru se datoreaza faptului ca una sau mai multe artere coronare care hranesc miocardul sunt obturate datorita depunerilor de grasimi (placi de aterom) – proces numit ateroscleroza.

Sistematizand numeroase afectiuni ale aparatului cardio-vascular, vom constata ca la baza sunt doar cateva grupe de boli, care pot evolua in cele mai diferite feluri, asociindu-se sau nu intre ele: defecte innascute, reumatismul cardio-articular, endocarditele maligne, miocarditele, bolile pericardului, hipertensiunea arteriala, hipotensiunea arteriala, ateroscleroza coronariana, insuficienta cardiaca cronica, aritmiile, cordul pulmonar cronic, bolile arterelor periferice, bolile venelor, nevroza cardiaca.

 

In lupta de prevenire a numeroaselor boli cardio-vasculare cu evolutie cronica, se disting 3 obiective principale:
    - Primul: de a feri pe individ sa faca o boala care la randul ei sa dea nastere unei boli de inima, cu alte cuvinte de a-l feri sa devina un cardiac potential;
    - Al doilea: de a pazi pe cardiacul potential sa devina actual;
    - Al treilea: de a mentine pe cardiacul actual, cat mai mult cu putiinta, in stadiul de compensare.

Eficacitatea profilaxiei bolilor cardiovasculare depinde in primul rand de precocitatea descoperirii lor. Daca s-a scapat perioada utila de tratament si bolnavul a devenit cardiac actual, el trebuie sa se trateze atent si periodic. In acest fel se poate prelungi cat mai mult stadiul de compensare a inimii, permitandu-i-se bolnavului un mod de viata apropiat de cel al omului sanatos.

 

NONI RHODIOLINRESVERATROL PLUS Super Mega CoQ10 GARLIC OxyMax ACAI

  • Noni 2x30ml/zi
  • Rhodiolin 3x1/zi
  • Resveratrol Plus 2x1/zi
  • Oxy Max(pentru a imbunatatii oxigenarea inimii) 30-60pic/zi


Distribuie daca ti-a placut...

2635 Comments