Tulburari de digestie, balonare, afectiuni ale vezicii biliare

 Tulburari de digestie, balonare, afectiuni ale vezicii biliare

Digestia – ansamblu al proceselor mecanice si biochimicecare asigura transformarea si absorbtia alimentelor. Dupa ce a fost inghitit, bolul alimentar trece in faringe, apoi in esofag si ajunge in stomac datorita unui mecanism involuntar care pune in actiune muschii peretelui esofagian (peristaltism).

Balonare-  Distensia abdominala (balonarea abdominala) este o afectiune comuna si poate indica prezenta bolilor intra-abdominale sau a celor sistemice grave. Aceasta se refera la senzatia de plenitudine in abdomen (acumularea de gaze, dureri, varsaturi, constipatie severa, peritonita, etc,)

Afectiuni ale vezicii biliare - Vezicula biliara (colecistul sau fierea) este un organ in forma de para, cu o lungime de aproximativ 8 – 10 cm, legat de ficat prin ductul hepatic. Rolul colecistului este de a colecta secretia externa hepatica (bila), care contribuie la digestia alimentelor. Cand  raspunsul vezicii biliare la hormonul numit colecistokinina este inadecvat (hiper sau hipokinetic) apare diskinezia biliara. Episodul dispeptic biliar (senzatie de disconfort digestiv dupa masa) se manifesta prin durere violenta insotita de perioade de acalmie localizata sub grilajul costal in dreapta, posibil cu iradiere in umarul drept, insotita de senzatia de greata, gust amar si uneori varsaturi.

Digestive Enzime, Spirulina Max sunt recomandate mai ales pentru cei care sunt vegetarieni. Toate acestea imbunatatesc digestia. Nu este indicat sa se foloseasca Spirulina Max inainte de masa. Probio Balance si Achidophilus, AC Zymes sunt indicate in aceasta situatie. Daca este sa alegem intre Acidophillus si  Probio Balance (este o tableta masticabila si cel mai usor de utilizat si o tabelta conţine trei specii de probiotice, ajungând la un număr de 4 miliarde de bacterii benefice) In Acidophillus avem o singura specie si 2 miliarde de bacterii, deci Probio Balance este mai benefic si mult mai usor de utilizat.

 

 

Digestive Enzimes - 3/zi

Meal Time - 2/zi

Digest Ease - 3/zi

Spirulina Max - 3x2/zi

Probio Balance - 3x2/zi

Acidophilus - 3-6/zi

Ac Zymes - 3-6/ziDistribuie daca ti-a placut...

2673 Comments