OrganiCare Body Lotion Mareste imaginea

OrganiCare Lotiune de corp

71,50 lei (TVA inclus)

Produs nou

250 ml

Lotiunea de corp OrganiCare Body Lotion contine ingrediente de provenienta naturala,ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate.Printre ingredientele sale se numara extracte vegetale,cu rol in ingrijirea pielii.

More details

Cantitate dorita:

OrganiCare Body Lotion (Lotiune de corp)

250 ml

Prospect

Pielea este cel mai mare organ al corpului,putand fi de mai multe tipuri: uscata,uleioasa,normala sau o combinatie a acestora.Pielea umana este alcatuita din epiderma stratificata si derma,care este constituita din tesut conjunctiv.Stratul superior al epidermei,numit si strat cornos,este alcatuit din aproximativ 20 de straturi de celule moarte numite corneocite.Acesta este stratul care vine in contact direct cu mediul extern.Continutul normal de apa al acestui strat este in jur de 30 %,care este importanta pentru mentinerea procesului de descuamare,precum si pentru lupta impotriva infectiilor.Aspectul si functia pielii sunt mentinute de un echilibru important intre apa si lipidele de la suprafata acesteia.

Principala cauza a pielii uscate este deshidratarea stratului cornos,care poate fi cauzata de supraexpunerea la apa,sapunuri dure,diversi iritanti si mediu.Preparatele cosmetice pot contribui la hidratarea pielii prin formarea unui film uleios pe stratul cornos,evitandu-se astfel pierderea de apa,in acelasi timp permitand acumularea apei in stratul cornos al pielii.

Caracteristicile compusilor cremei

Aloe barbadensis (cunoscuta si sub numele de Aloe vera) este o planta suculenta cu o tulpina foarte scurta, care creste intre 60-100 cm.Genul Aloe isi are originea in Africa de Sud ,iar Aloe vera isi are originea in peninsula Arabia.Astazi insa ,planta este cultivata in multe tari ale lumii,atat in scop ornamental ,cat si pentru numeroasele sale utilizari in alimentatie si cosmetica.

Aloe vera a fost utilizata pentru ingrijirea pielii incepand din antichitate,mentiuni cu privire la rolul sau se gasesc in scrierile unor autori antici.Printre efectele sale benefice amintim regenerarea tesutului ,calmarea si hidratarea pielii arse sau iritate si incetinirea procesului de imbatranire a pielii.

Olea europaea (maslinul) este un arbust gasit in majoritatea Africii,bazinul mediteranean,peninsula Arabia si Asia de Sud.Creste pana la inaltimi cuprinse intre 8-15 m,avand frunze verzi argintii si flori albe.Fructul are dimensiuni cuprinse intre 1-2,5 cm si este recoltat atunci cand este verde sau purpuriu.Aceasta are o importanta semnificativa pentru tarile cultivatoare,in special datorita uleiului obtinut prin prelucrarea fructului.

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati,provitamine,vitamina E  si antioxidanti.Datorita acestor componente,este foarte util in regenerarea pielii.

Triticum vulgare (graul) a fost domesticit pentru prima data in Asia de Vest in preistorie si in timpul scurs de atunci s-au dezvoltat numeroase varietati.Cultivat in special ca sursa de hrana ,graul si-a gasit utilizari si in cosmetica datorita continutului de vitamina E din uleiul de germeni de grau,un antioxidant important ,care poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si poate contribui la mentinerea hidratarii.Pe langa vitamina E ,uleiul din germeni de grau mai contine si cantitati insemnate de acizi grasi,printre care se afla acizii linoleic,palmitic,oleic,linolenic.

Lavandula angustifolia (lavanda) este o planta originara din vestul regiunii mediterane,in principal din nordul Spaniei.Este un arbust care poate creste pana la inaltimi cuprinse intre 1 si 2 metri,avand flori roz-violet.Numele speciei ,angustifolia, provine din limba latina si inseamna frunza ingusta.Este cultivata ca planta ornamentala,multumita florilor sale ,dar si a mirosului placut.Tot datorita mirosului placut este cultivata pe suprafete insemnate ca materie prima pentru parfumerie.In compozitia produselor cosmetice,se evidentiaza ca un relaxant muscular ,avand potentialul de a sprijini vindecarea ranilor.

Butyrospermum parkii (cunoscut si ca Viterallia paradoxa,arborele Shea) este originar din Africa,creste in salbaticie in zonele de savana uscata.Cuvantul englez"shea" provine din limba barbara din Mali,fiind insa cunoscut sub o varietate de nume in Africa centrala data fiind utilizarea si raspandirea sa.Arborele produce primele fructe la varste cuprinse intre 10 si 15 ani.Productia maxima este atinsa la varste cuprinse intre 20 si 30 de ani,dupa care arborele poate produce fructe pana la 200 de ani.

Fructele sunt asemanatoare prunelor mari,coacerea lor durand intre  4 si 6 luni.Un arbore  produce in medie 15 pana la 20 kg fructe proaspete.Pulpa fructului,subtire si bogata in nutrienti ,acopera o samanta relativ mare,bogata in ulei,din care este extras untul de Shea.Acesta este folosit la prepararea alimentelor in Africa.

Untul de Shea este o grasime ce contine cinci acizi grasi principali:palmitic,stearic,oleic,linoleic si arahic.Dintre acestia ponderea cea mai mare o au acizii stearic si oleic.Pe langa acizii grasi,in untul de shea s-au decelat si compusi fenolici.Profilul fenolic decelat este similar cu cel al ceaiului verde.

Pe langa utilizarea sa in alimentatie,compozitia sa il face deosebit de util in cosmetica,datorita efectului hidratant de durata si sprijinirea capacitatii de vindecare a pielii.

Prunus armeniaca (caisul) este un arbore cu inaltimi cuprinse intre 8-12 m,avand o coroana densa ,florile fiind alb-rozalii.Fiind cultivat la scara larga ,originea exacta a acestuia ramane neelucidata .Conform unei ipoteze,ar fi originar din regiunea Armeniei,unde este cultivat incepand din antichitate,de unde provine si numele speciei,armeniaca.Ocupa un loc semnificativ in alimentatie,fiind unul din cele mai comercializate fructe.Conform unor date din literatura de specialitate ,compusii din semintele de Prunus armeniaca prezinta activitate antioxidanta si antimicrobiana.

Prunus amygdalus(migdalul) este un arbore originar din Orientul Mijlociu si Asia de Sud.Arborele creste pana la inaltimi intre 4-10 m,avand un trunchi cu un diametru de aproximativ 30 cm.Florile variaza de la alb la roz,avand 3-5 cm in diametru si 5 petale.Migdalul creste cel mai bine in zone cu clima mediteraneana,cu veri calde si secetoase si ierni blande si ploioase.Domesticirea migdalului a inceput in Orient ,inca din antichitate prezentand o serie de utilizari culinare ,azi raspandite pe tot mapamondul.In cosmetica ,uleiul sau este util in hidratarea pielii,datorita faptului ca acesta este bogat in acizi grasi.De asemenea unele date din literatura de specialitate indica si un potential antimicrobian si antifungic.

Astfel ,prin ingredientele vegetale de provenienta organica din compozitia sa ,OrganiCare Body Lotion ingrijeste si mentine sanatatea pielii.

 

 

 

 

 

Deruleaza