OrganiCare Rescue Gel Mareste imaginea

OrganiCare Rescue Gel

59,29 lei (TVA inclus)

Produs nou

60 ml

Gelul pentru ingrijirea pielii OrganiCare Rescue Gel contine  ingrediente de provenienta naturala, ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate. Printre ingredientele sale se numara o varietate de plante, cunoscute  pentru efectele lor de calmare, regenerare, hidratare si ingrijire a pielii.

More details

Cantitate dorita:

OrganiCare Rescue Gel

60 ml

Prospect

Gelul pentru ingrijirea pielii OrganiCare Rescue Gel contine  ingrediente de provenienta naturala, ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate. Printre ingredientele sale se numara o varietate de plante, cunoscute  pentru efectele lor de calmare, regenerare, hidratare si ingrijire a pielii.

Aloe barbadensis (cunoscuta si sub numele de Aloe vera) este o planta suculenta cu o tulpina foarte scurta, care creste intre 60-100 cm.Infloreste vara avand flori de culoare galbena,in unele regiuni planta este folosita si in scop decorativ,fiind rezistenta in medii aride,si necesitand cantitati mici de apa.Frunzele sunt groase si carnoase,culoarea lor variaza de la verde la verde gri ,unele specii prezentand si puncte albe,fapt care ajuta planta sa supravietuiasca  in mediile aride.

Genul Aloe isi are originea in Africa de Sud ,iar Aloe vera isi are originea in peninsula Arabia.Astazi insa ,planta este cultivata in multe tari ale lumii,atat in scop ornamental ,cat si pentru numeroasele sale utilizari in alimentatie si cosmetica.

Aloe vera a fost utilizata pentru ingrijirea pielii incepand din antichitate,mentiuni cu privire la rolul sau se gasesc in scrierile unor autori antici.Printre efectele sale benefice amintim regenerarea tesutului ,calmarea si hidratarea pielii arse sau iritate si incetinirea procesului de imbatranire a pielii.

Rosmarinus officinalis (rozmarinul) este o planta perena ierboasa cu frunze aciculare aromate si flori de culoare alba,roz,violet sau albastra ,originara din regiunea mediteraneana .Numele sau deriva din limba latina "ros" insemnand roua ,iar "marinus" mare ("roua marii").Numerosi compusi au fost izolati din rozmarin printre care se afla flavonele,di-si triterpenele,diversi compusi fenolici.In literatura de specialitate se gasesc referiri la potentialul antimicrobian si antifungic ai rozmarinului.Utilizat in gastronomie datorita proprietatilor sale aromatizante putand chiar sa prelungeasca intr-o oarecare masura,valabilitatea preparatelor culinare in care este adaugat ,si-a gasit utilizari si in cosmetica ,deoarece poate calma pielea iritata si uscata.

Olea europaea (maslinul) este un arbust gasit in majoritatea Africii,bazinul mediteranean,peninsula Arabia si Asia de Sud.Numele plantei isi are originea in limbile latina si greaca,in limba latina fiind cunoscut ca oliva(fruct de maslin sau maslin)iar in limba greaca fiind cunoscut ca elaia (fruct de maslin sau maslin).Doua dintre cele mai vechi forme ale cuvantului provin din limba greaca fiind gasite in inscriptii miceniene.

Creste pana la inaltimi cuprinse intre 8-15 m,avand frunze verzi argintii si flori albe.Fructul are dimensiuni cuprinse intre 1-2,5 cm si este recoltat atunci cand este verde sau purpuriu.Aceasta are o importanta semnificativa pentru tarile cultivatoare,in special datorita uleiului obtinut prin prelucrarea fructului.

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati,provitamine,vitamina E  si antioxidanti.Datorita acestor componente,este foarte util in regenerarea pielii.

Triticum vulgare (graul) a fost domesticit pentru prima data in Asia de Vest in preistorie si in timpul scurs de atunci s-au dezvoltat numeroase varietati.Cultivat in special ca sursa de hrana ,graul si-a gasit utilizari si in cosmetica datorita continutului de vitamina E din uleiul de germeni de grau,un antioxidant important ,care poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si poate contribui la mentinerea hidratarii.Pe langa vitamina E ,uleiul din germeni de grau mai contine si cantitati insemnate de acizi grasi,printre care se afla acizii linoleic,palmitic,oleic,linolenic.

Chamomilla recutita (musetelul) este o planta originara din Europa sudica si estica,utilizata de populatia indigena intr-o mare varietate de scopuri.A fost introdusa in zona temperata a A mericii de nord si in Australia precum si in India.

Musetelul are o tulpina ramificata si neteda care atinge inaltimi cuprinse intre 15-60 cm,florile avand petale albe si un miros puternic ,aromatic.

Utilizarea sa cunoaste o istorie lunga ,fiind mentionata in antichitate in Egipt,Grecia si Roma ,avand uz intern cat si extern.Musetelul contine numeroase clase de substante cu efecte benefice:sesqulterpenele,flavonoidele,cumarinele si poliacetilenele fiind considerate cele mai importante.In extractul de musetel s-au decelat si copusi fenolici.In florile de musetel au fost identificati peste 120 de compusi prezenti ca metaboliti secundari,inclusiv 28 terpenoide si 36 flavonoide.Componente precum a-bisabololul si eteri ciclici,prezinta potential antimicrobian;exista in literatura de specialitate si date despre potentialul antifungic si antiseptic al compusilor prezenti in florile de musetel.

Salvia officinalis (salvia) este o planta perena,vesnic verde ,cu tulpina lemnoasa,frunze cu nuante de gri si flori albastre sau purpurii.Este originara din regiunea mediteraneana,fiind naturalizata in multe regiuni ale globului.Are o istorie lunga a utilizarii in medicina traditionala si gastronomie,azi fiind cultivata si ca planta ornamentala.

Numele genului Salvia provine din cuvantul latin "salvere"(a salva) iar numele speciei provine din cuvantul "officina",spatiul dintr-o manastire unde erau depozitate plantele si medicamentele.Utilizarea sa in medicina traditionala este amintita de greci si romanii antici,acesta nu s-a pierdut la finele antichitatii,planta fiind cultivata in gradinile manastirilor din imperiul carolingian.

Stiinta moderna recunoaste potentialul antiinflamator,antifungic si antibacterian al plantei.

Cinnamomum camphora (arborele de camfor) este un arbore vesnic verde care creste pana la inaltimi de 20-30 m,originar din China, India,Mongolia,Japonia si Taiwan.Frunzele au un aspect lucios,ceros si miros de camfor atunci cand sunt zdrobite.Florile sunt mici si au culoarea alba,fructele fiind negre,cu dimensiuni de aproximativ 1 cm.In Japonia exista arbori despre care se spune ca ar avea 1000 de ani,tot in aceasta tar,lemnul acestui arbore s-a folosit la construirea portilor torii din templele sintoiste.De-a lungul timpului arborele de camfor s-a bucurat de numeroase utilizari in medicina traditionala.Date din literatura de specialitate indica un potential in calmarea iritatiilor,precum si un potential antiinflamator.

Astfel, datorita ingredientelor vegetale din compozitia sa , OrganiCare Rescue Gel poate fi un ajutor pretios in caz de arsuri minore,intepaturi sau piele iritata.                                                                

 

Deruleaza