OrganiCare Shampoo Mareste imaginea

OrganiCare Sampon

59,13 lei (TVA inclus)

Produs nou

200 ml

Gama de produse OrganiCare contine ingrediente de provenienta naturala , ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate. Printre ingredientele acestora se numara substantele tensioactive cu rol in procesul de spalare si diverse extracte vegetale, cu rol in ingrijirea pielii si a parului.

More details

Cantitate dorita:

OrganiCare Shampoo

200ml

Sampon

Prospect

Gama de produse OrganiCare contine ingrediente de provenienta naturala , ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate. Printre ingredientele acestora se numara substantele tensioactive cu rol in procesul de spalare si diverse extracte vegetale, cu rol in ingrijirea pielii si a parului.

Actiunea de spalare a substantelor tensioactive se explica prin structura lor chimica. Astfel ele  prezinta in aceeasi molecula regiuni hidrofobe (care nu sunt solubile in apa), si regiuni hidrofile(care sunt solubile in apa). Datorita acestei structuri,substantele tensioactive pot forma entitatinumite micelii; acestea se formeaza atunci cand substantele tensioactive vin in contact cu particule care sunt insolubile in apa. Regiunile hidrofobe ale moleculei vor fi indreptate spre particula insolubila, iar regiunile hidrofile vor fi indreptate spre solvent(apa). Entitatile sferice astfel formate fac posibila solubilizarea particulelor care in mod obisnuit nu se pot dizolva in apa. Interiorul miceliului este hidrofob si contine particule insolubile, iar exteriorul este hidrofil, prin urmare miceliul ca intreg este solubil in apa si poate indeparta particule care altfel ar forma un strat distinct, nemiscibil cu apa, sau ar fi dispersate in apa. Sapunurile si detergentii actioneaza in acest mod.

Un compus des intalnit in compozitia detergentilor si sapunurilor este acidul lauric; acesta este constituit dintr-un lant lung de atomi de carbon si reprezinta partea hidrofoba(insolubila in apa) a detergentilor/sapunurilor.Pentru a obtine o molecula cu proprietati tensioactive,de acidul lauric(si nu numai)se pot lega diversi compusi cu caracter hidrofil;printre acestea se pot afla gruparea sulfonica(compusul rezultat este lauril sulfatul de sodiu) dar si derivati ai zaharidelor,cum este glucoza sau aminoacizi cum este glutamina.

Substantele tensioactive din compozitia produselor OrganiCare sunt de provenienta naturala, ajutand la indepartarea substantelor nedorite in mod delicat.

Aloe barbadensis (cunoscuta si sub numele de Aloe vera) este o planta suculenta cu o tulpina foarte scurta,care creste intre 60-100 cm.Infloreste vara avand flori de culoare galbena;in unele regiuni planta este folosita si in scop decorativ,fiind rezistenta in medii aride si necesitand cantitati mici de apa.Frunzele sunt groase si carnoase ,culoarea lor variaza de la verde la verde gri,unele specii prezentand si puncte albe,putand inmagazina cantitati semnificative de apa,fapt care ajuta planta sa supravetuiasca in mediile aride.Genul Aloe isi are originea in Africa de Sud,iar Aloe vera isi are originea in peninsula Arabia.Astazi insa,planta este cultivata in multe tari ale lumii atat in scop ornamental cat si pentru numeroasele sale utilizari in alimentatie si cosmetica.

Olea europaea( maslinul) este un arbust gasit in majoritatea Africii,bazinul mediteranean,pe-ninsula Arabia si Asia de Sud.Numele plantei isi are originea in limba latina si greaca,in limba latina fiind cunoscuta ca oliva(fruct de maslinsau maslin)iar in limba greaca fiind cunoscut ca elaia.Creste pana la inaltimi cuprinse intre 8-15 m avand frunze verzi argintii si flori albe.

Maslinul este cultivat de aproximativ 5-6000 de ani,cele mai vechi dovezi ale cultivarii sale fiind descoperite in Siria,Palestina si Creta.In antichitate uleiul sau s-a bucurat de utilizari variate, de la lampi pentru iluminat la alimentatie si scopuri religioase.

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati,provitamine vitamina E si antioxidanti. Datorita acestor componente este foarte util in regenerarea pielii si ingrijirea parului.

Triticum vulgare(graul) a fost domesticit pentru prima data in Asia de Vest in preistorie si in timpul scurs de atunci s-au dezvoltat numeroase varietati .Graul a ajuns in Lumea Noua odata cu misiunile spaniole din secolul al xvi-lea,productia de grau luand avant mai tarziu,odata cu colonizarea preeriei.Cultivat in special ca sursa de hrana ,graul si-a gasit utilizari  si in cosmetica,datorita continutului de vitamina E din uleiul de germeni de grau,un antioxidant important care poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si la ingrijirea parului.Pe langa vitamina E ,uleiul de germeni de grau mai contine si cantitati insemnate de acizi grasi,printre care se afla acizii linoleic,palmitic ,oleic si linoreic.

 Rosmarinus officinalis(rozmarinul) ste o planta perena ierboasa,cu frunze aciculare aromate si flori de culoare alba,roz,violet sau albastra originara din regiunea mediteraneana.Numele sau deriva din limba latina "ros" insemnand roua,iar "marinus"mare ("roua marii').Numerosi compusi au fost izolati din rozmarin,printre care se afla flavonele,di-si triterpenele diversi compusi fenolici.In literatura de specialitate se gasesc referiri la potentialul antimicrobian si antifungic alo rozmarinului.Utilizat in gastronomie datorita proprietatilor sale aromatizante putand chiar sa prelungeasca intr0o oarecaremasura,valabilitatea preparatelor culinare in car este adaugat,si-a gasit utilizari si in cosmetica deoarece poate calma pielea irtata si uscata.Deasemenea poate stimula cresterea parului.

Moringa pterygosperma (cunoscut si sub numele de Moringa oleifera)este un arbore rezistent la seceta originar de la poalele muntilor Himalaya dinnordul Indiei; poate ajunge la inaltimi cuprinse intre 10-12 m.Scoarta arborelui are o culoare alb-gri,florile sale fiind parfumate.Este cultivat la scara larga in zonele tropicale si subtropicale unde semintele si pastaile sale sunt utilizate in alimentatie.Din semintele plantei se poate obtine un ulei bogat in ulei behenic.Uleiul rafinat este transparent si inodor rezistand procesului de rancezire.Moringa oleifera contine cantitati insemnate de vitamina A ,vitamine din complexul B,vitamina E si minerale precum zincul ,seleniul si manganul,componente care ajuta la mentinerea sanatatii  parului.

Astfel prin compozitia lor produsele din gama OrganiCare curata delicat parul si pielea,multumita substantelor tensioactive de origine vegetala,iar ingredientele obtinute din diverse plante recunoscute pentru efectele lor contribuie la ingrijirea  acestora.

 

 

 

Deruleaza