Organic Acai Mareste imaginea

Organic Acai

158,40 lei (TVA inclus)

Produs nou

473 ml

Acai este un fruct exotic originar din jungla amazoniana, extrem de bogat in antioxidanti si care, de asemenea, contine vitaminele B1, B2, C si E, niacina, fier, potasiu, fosfor, calciu si diferiti aminoacizi. Are o cantitate mare de fibre, dar si un continut relativ mic de zahar. Produsul nostru bio provine din culturi organice atent controlate.

More details

Cantitate dorita:

Organic Acai

473 ml

Suc de acai organic

Acai este un fruct exotic originar din jungla amazoniana, extrem de bogat in antioxidanti si care, de asemenea, contine vitaminele B1, B2, C si E, niacina, fier, potasiu, fosfor, calciu si diferiti aminoacizi. Are o cantitate mare de fibre, dar si un continut relativ mic de zahar. Aborigenii utilizau acest fruct pentru tratarea diferitelor afectiuni: probleme dermatologice, dureri menstruale, probleme digestive, dar si in caz de diabet, afectiuni cardiace si diferite tipuri de cancer. Produsul nostru bio provine din culturi organice atent controlate.

 

Recomandari:

  • Celor care isi doresc o protectie antioxidanta puternica, in special fumatorilor, persoanelor care au un stil stresant de viata sau o alimentatie dezechilibrata, locuitorilor marilor orase poluate si consumatorilor de alcool.
  • Celor care isi doresc sa suplimenteze terapia impotriva sindromului metabolic(niveluri ridicate de insulina, toleranta redusa la glucoza, supraponderabilitate, hipertensiune arteriala,un nivel ridicat de trigliceride si colesterol).
  • Persoanelor aflate in cautare de suplimente organice gustoase, pentru completarea curelor de slabire.
  • Celor care doresc sa isi imbunatateasca rezistenta organismului.
  • Celor care doresc sa isi sprijine functionarea normala a organismului.

 

Prospect Organic Acai

Palmierul Acai, cunoscut sub denumirea stiintifica de Euterpe oleracea, isi are originea in padurile tropicale amazoniene din nord-estul Braziliei. Desi era cunoscut de multa vreme de catre bastinasi, in zilele noastre a devenit cunoscut pe scara larga abia dupa ce a inceput sa fie promovat de mass-media, devenind noua senzatie a lumii datorita beneficiilor si continutului in nutrienti.

Legenda descoperirii fructelor palmierului Acai sau a ,,fructului care plange”, cum il numesc bastinasii, este in acelasi timp fascinanta si deosebita, dar si relevanta pentru lumea de azi. Se spune ca acum cateva secole exista un trib indian care traia langa Amazon, in zona numita Belem. Acest trib a traversat o perioada foarte grea, de conflicte si foamete, iar padurea tropicala nu mai putea asigura hrana necesara supravietuirii. Disperat, seful tribului a ordonat sa fie omorati toti nou-nascutii, pentru a limita artificial cresterea populatiei. L-a inclus si pe copilul nou-nascut al fiicei sale favorite, Iaca. Aceasta, ca toate celelalte mame a fost devastata si si-a jelit mult copilasul, pana intr-o zi cand, dinspre padure, a auzit un planset de copil. A inceput sa caute copilul prin padure, dar nu l-a gasit. La un moment dat insa a dat peste un palmier, care era mai mare decat ceilalti si era plin de fructe. Atunci a realizat ca daca l-ar fi gasit inainte de moartea bebelusului sau, acesta ar fi ramas in viata. S-a prabusit sub palmier, unde a si murit si a fost gasita mai tarziu de tatal ei si alti membri ai tribului. Acesta a decis ca palmierul va trebui sa reaminteasca mereu celorlalti despre fiica lui si de aceea l-a denumit palmierul Acai, inversul numelui Iaca. Finalul povestii consta in faptul ca tribul a gasit o noua sursa de hrana si a oprit uciderea nou-nascutilor.

Fructul Acai este mic, de marimea unui bob de strugure, avand culoarea violet-inchis.

Are o samanta mare si o pulpa moale si suculenta. Fructul acai contine cca. 40% fibre raportat la greutatea uscata. Dintre toate proprietatile benefice ale acaiului, cea mai mare atentie s-a acordat proprietatilor sale antioxidante. Prin aceasta proprietate, acaiul lupta impotriva radicalilor liberi din organismul nostru.

Se stie ca radicalii liberi se acumuleaza in organism din diverse cauze, cea mai importanta fiind stilul de viata modern(alimentatie, poluare, fumat, consum de alcool, medicamente, stres etc.). Acestia sunt absorbiti de tesuturi, unde provoaca deteriorarea structurilor celulare, apoi prin acumulare in organism, duc la imbatranirea prematura si chiar la aparitia unor afectiuni grave, cum ar fi cele cardiovasculare, anumite tipuri de cancere si diabetul de tip 2.

Fructele acai au un scor orac (Oxygen radical absorbance capacity, adica capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) foarte mare. Aceasta este o metoda de masurare a valorii unui aliment pentru beneficiile sale, ceea ce inseamna ca acaiul are beneficii semnificative pentru combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

 Printre numeroasele substante antioxidante pe care le contine acaiul, se numara: antocianinele (care confera fructului culoarea violet), principalul compus fiind cianidin-3-glucozida (c-3-g), care poate reduce riscul de infarct miocardic la femei, poate preintampina hiprtensiunea, poate reduce nivelul colesterolului, al trigliceridelor si poate scadea riscul aparitiei diabetului de tip 2; acidul elagic, care are efecte antioxidante si antiinflamatoare; flavonele, cum sunt velutina, apigenina si luteolina, cu efecte antiinflamatoare puternice.

Fructul acai este bogat si in fitosteroli ai caror efect principal asupra sanatatii consta in capacitatea de scadere a nivelului LDL-colesterol. Cercetatorii au demonstrat, de asemenea ca fitesterolii au si proprietati anticancerigene.

Acai mai contine si acizi grasi esentiali, aminoacizi esentiali, fibre s.a. care confera senzatia de satietate dupa consum, deci suprima apetitul. Acaiul tine sub control nivelul glicemiei si preintampina conversia zaharurilor din sange in grasimi. In acest fel , organismul nostru arde mai mult din grasimile in exces si elibereaza energie.

 Ca urmare, ne simtim mai energici si activi. Intensificarea metabolismului si scaderea apetitului au ca urmare pierderea treptata a greutatii.

Pentru a slabi, este necesar insa ca acest metabolism intensificat sa fie sustinut de exercitii fizice.

Cel mai important beneficiu al acaiului pentru sanatatea noastra este acela ca prin consumul de acai sunt introduse in organism acei nutrienti pe care organismul ar trebui sa le aiba, dar in mod normal nu sunt prezenti in alimentatia noastra.

Consumand acesti nutrienti, ajutam organismul sa functioneze asa cum presupunem ca ar trebui si sa gaseasca si mentina un echilibru sanatos.

Notă:

Doza este lingura de plastic.

Se administrează cu ½ h înainte de masă.

 

Organic Acai ingrediente active/30ml:

Suc de Acai organic cu pulpa de fruct …………30.000mg
Deruleaza