Mega B Complex Mareste imaginea

Mega B Complex

164,48 lei (TVA inclus)

Produs nou

100 tablete

Sunteti expus la situatii de stres intens?

Aveti o viata extrem de agitata?

Vreti sa faceti ceva pentru sanatatea dumneavoastra?

Pastrati cel putin un minut al zilei pentru dumneavoastra, cat sa luati o pastila de Mega B complex cu o inghititura de apa.

More details

Cantitate dorita:

Mega B Complex de vitamine

100 tablete

Megadoza de vitamina B

Sunteti expus la situatii de stres intens? Aveti o viata extrem de agitata? Vreti sa faceti ceva pentru sanatatea dumneavoastra? Pastrati cel putin un minut al zilei pentru dumneavoastra, cat sa luati o pastila de Mega B complex cu o inghititura de apa. Aceasta tableta cu o concentratie ridicata din toate vitaminele B si cu eliberare treptata va poate ajuta sa va mentineti prospetimea mentala. Complexul Mega B  contribuie  la sanatatea pielii, a membranelor mucoase si a sistemului imunitar si stimuleaza functionarea sanatoasa a sistemului nervos.

 

Recomandari:

-Persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense, cum ar fi sesiunile de examene sau indeplinirea sarcinilor de serviciu cu termene limita foarte stranse.

-Persoanelor implicate in activitati fizice intense, pentru a reduce oboseala si senzatia de epuizare fizica.

-Este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos, aparatului digestiv, sintezei normale a testosteronului, estrogenilor, insulinei.

-Ajuta in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si al glucidelor.

-Imbunatateste vederea si are efect calamant al durerilor migrenoase.

-Imbunatateste circulatia sanguina, scade tensiunea arteriala, precum si concentratia colesterolului si a trigliceridelor.

-Impiedica incaruntirea si caderea parului .

-Previne steatoza hepatica.

-Reduce efectele stresului, ajuta sportivii in performanta, sunt benefice in cazurile de alergii, tulburari neurologice si psihice.

                                                                                                                       

Simptomele deficientei de vitamina B pot include:

 In functie de tipul de vitamina B care este consumata in cantitati insuficiente, simptomele pot varia de la lipsa poftei de mancare, anemie si probleme dermatologice, la probleme cardiace, musculare, nervoase si metabolice.

Stiati ca?

Persoanele care urmeaza un regim alimentar de tip vegan ( nu consuma alimente de origine animala) pot ajunge cu usurinta la o dificienta de vitamina B12.                                                                                 

Prospect Compexul vitaminic B

Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B,vitamina H (biotina), acidul para-aminobenzoic (PABA), colina si inozitolul.

Toate aceste vitamine, daca se afla in organism intr-o cantitate optima, isi exercita efectele biochimice si fiziologice specifice in mod sinergic, intr-o stransa interdependenta.

Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile in apa, se prefera preparatele moderne, cu absorbtie intestinala lenta (efect retard), deoarece asigura o concentratie sanguina constanta un timp mai indelungat. Este foarte putin cunoscut ca simptome cum ar fi caderea si incaruntirea prematura a parului, matreata, deshidratarea pielii, friabilitatea unghiilor pot fi ameliorate doar prin asigurarea unui aport suficient de vitamine B, fara a se folosi sampoane sofisticate, sau creme extrem de scumpe.

Vitamina B1(tiamina) are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea musculaturii si a sistemului nervos. Este cunoscuta si cu denumirea de“vitamina performantei intelectuale”, deoarece are efecte benefice asupra activitatii sistemului nervos si asigura cresterea randamentului intelectual. Are si un usor efect diuretic. Aportul  crescut de glucide, sportul de performanta, precum si stresul cresc necesarul de vitamina B1. Aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturii. Carenta duce la aparitia bolii beri-beri.

Vitamina B2 (riboflavina) are un rol determinant in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si al glucidelor. Imbunatateste  vederea (creste sensibilitatea retinei) si contribuie la dezvoltarea fizica. Lipsa vitaminei B2 produce tulburari de crestere si dezvoltare si favorizeaza aparitia unor boli dermatologice. Aportul insuficient determina reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de vitamina B2 este mai crescut la sportivi si in situatii de stres. In alimente se gaseste impreuna cu vitamina B1. 

Vitamina B3 (niacinamida, amida acidului nicotinic, factorul PP) are un rol dosebit de important in procesul de oxido-reducere (producerea energiei), respectiv  in ana-bolismul si catabolismul lipidelor si glucidelor. Este absolut necesara pentru functionarea  normala a aparatului digestiv si a sistemului nervos, pentru mentinerea integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si pentru sinteza normala a unor hormoni (testosteron,estrogeni,insulina). Reduce intensitatea durerilor migrenoase, imbunatateste circulatia sanguina, scade tensiunea arteriala, precum si concentratia colesterolului si trigliceridelor din sange. Amelioreaza durerilor ulceroase si combate halitoza (mirosul neplacut al gurii)

Vitamina B4 (acidul folic), impreuna cu alte vitamine, are rol in biosinteza hemoglobinei si a globulelor rosii, favorizeaza absorbtia fierului. Participa la metabolismul unor aminoacizi si la biosinteza acizilor nucleici. Este foarte util in rezolvarea anemiilor. Lipsa acidului folic  este un factor de risc care poate genera unele malformatii (spina bifida-coloana vertrebrala deschisa la exterior). Recent un grup de medici din America a relevat faptul ca acidul folic are un rol important in profilaxia cancerului de col uterin.

Vitamina B5 (acidul pantotenic, pantotenatul de calciu) are rol in catabolismul glucidelor si lipidelor si prin aceasta participa la generarea energiei necesare proceselor fiziologice. De asemenea are un rol important in desfasurarea multor reactii enzimatice. Favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii si influenteaza pozitiv cresterea si pigmentarea parului. Este indispensabila pentru functionarea normala a glandelor suprarenale.

Vitamina B6 (piridoxina) prin faptul ca activeaza unele enzime, are multiple roluri in organism. Participa la metabolismul aminoacizilor al acizilor grasi esentiali si al fierului. Se gaseste in drojdie, ficat si carne. Este absolut indispensabila formarii anticorpilor si hematiilor (globulele rosii). Deoarece are un rol important in metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este in raport direct cu cantitatea de proteine consumate.

Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens mareste necesarul de vitamina B6 al organismului. Lipsa acestei vitamine afecteaza structura si functionarea normala a tesutului muscular. Observatiile clinice au dovedit ca un aport substantial de vitamina B6 contribuie la atenuarea tensiunii nervoase si a durerilor asociate ciclului menstrual si la ameliorarea senzatiei degreata. Este necesara la fixarea vitaminei B12. Actioneaza ca un slab diuretic natural.

Vitamina B7(biotina, vitamina H) este un element component al unor enzime ce contribuie la metebolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor. Amelioreaza  durerile musculare datorate oboselii si contribuie la mentinerea integritatii pielii. Impiedica incaruntirea si caderea parului, fiind utilizata cu rezultate bune si in prevenirea alopeciei ( cheliei).  Sportivii necesita cantitati mai mari din aceasta vitamina. Avidina din oul crud intarzie absorbtia acestei vitamine.

Vitamina B8 (colina) este sintetizata si in organism, dar in cantitati insuficiente. Impreuna cu inozitolul (ambele sunt componente ale lecitinei) favorizeaza legarea acizilor grasi liberi, prevenind steatoza hepatica (incarcarea  ficatului cu grasimi), impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali. Contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili  acumulati in organism. Lipsa colinei duce la perturbarea activitatii cerebrale si la scaderea memoriei.

Vitamina B9 (Inozitolul) favorizeaza cresterea parului si previne ateroscleroza. Impreuna cu colina participa la biosinteza fosfolipidelor, componente esentiale ale membranei celulei nervoase. Este indispensabila transmiterii influxului nervos si deci activitatii cerebrale. Are un efect calmant pronuntat. 

Vitamina B10 (PABA acidul para –aminobenzoic) contribuie la metabolismul fierului si la formarea hematiilor. Favorizeaza sinteza acidului folic si absorbtia acidului pantotenic. Lipsa PABA  duce la incaruntire si la aparitia eczemelor

Vitamina B12 (ciancobalamina) are un rol important in sinteza proteinelor, in metabolismul glucidelor si acizilor grasi, precum si in formarea globulelor rosii. Contribuie la dezvoltarea fizica, la cresterea poftei de mancare si a greutatii corporale. Este utila in profilaxia si tratamentul anemiei. Se gaseste in ficat si in preparatele din ficat. Vitamina B12 isi aduce aportul si la mentinerea sistemului nervos, amelioreaza irascibilitatea si contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare, precum si la pastrarea echilibrului psihic. Se asimileaza optim impreuna cu vitamina B6. Produsele care contin si vitamina C si magneziu pe langa vitaminele B actoneaza benefic pentru reducerea efectelor stresului.Acestea nu produc dependenta si stare de somnolenta.

 

Recomandari:

Mod de administrare:

Alopecie (caderea parului)
Anorexie (lipsa pofta de mancare)
Anticoncept. (comb. ef. neg.)
Ariboflavinoze (leziuni mucoasa)
Beri beri
Chelie (profilactic)
Depresie
Incaruntirea parului
Ingrasare (stimulator)
Rau de mare, avion, masina (profilactic)
Unghii friabilel
Zona zoster

1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0

ATENȚIE!

Produsul se consumă cu 30min, înainte de mese!

 

Mega B Complex ingrediente active/tableta:

Tiamina (vitamina B1)....................................................................100 mg

Riboflavina ( vitamina B2)..............................................................100 mg

Niacina ( vitaminaB3)......................................................................100 mg

Acid pantotenic ( vitaminaB5).........................................................100mg

Piridoxina ( vitaminaB6)...................................................................100 mg

Colina .............................................................................................100 mg

Inozitol.............................................................................................100 mg

PABA...............................................................................................100 mg

Acid folic (vitaminab9)......................................................................125 mcg

Ciancobalamina (vitaminaB12)..........................................................100 mcg

Biotina............................................................................................100 mcg

Deruleaza