Pure Inulin Mareste imaginea

Pure Inulin

117,18 lei (TVA inclus)

Produs nou

198,5 g pulbere

Pure Inulin contine pudra de Inulina 100% pura, extrasa din cicoare, care sprijina functionarea sanatoasa a tractului gastrointestinal. Aceste fibre hidrosolubile au capacitatea extraordinara de a ajunge in colon in forma intacta, servind drept hrana pentru bacteriile benefice, care se pot multiplica si limiteaza proliferarea bacteriilor daunatoare.

More details

Cantitate dorita:

Pure Inulin

198,5 g pulbere

Fibre naturale 100%

Pure Inulin contine pudra de Inulina 100% pura, extrasa din cicoare, care sprijina functionarea sanatoasa a tractului gastrointestinal. Aceste fibre hidrosolubile au capacitatea extraordinara de a ajunge in colon in forma intacta, servind drept hrana pentru bacteriile benefice, care se pot multiplica si limiteaza proliferarea bacteriilor daunatoare. In acelas timp, ele reduce formarea de substante toxice si sprijina sanatatea sistemelor digestive si imunitar.

Cui se recomanda ? 

  • Persoanelor care sufera de sindromul de colon iritabil, balonare, spasme abdomi-nale sau diaree.
  • Celor care sufera de constipatie.        
  • Persoanelor care se confrunta cu tulburari intestinale datorate stresului.
  • Tuturor celor care doresc sa isi refaca echilibrul florei intestinale.

Stiati ca?

Unul din cinci membri CV se confrunta cu probleme digestive, conform testului vitaminelor.

 

Atentie!

Atunci cand  folositi Pure Inulin, beti o cantitate ridicata de lichide in fiecare zi. Va recomandam sa cresteti treptat cantitatea, pana ajungeti la doza zilnica maxima. Alte medicamente sau suplimente alimentare trebuie consumate cu cel putin doua ore inainte sau dupa administrarea produsului.

 

Prospect Pure Inulin

Inulina este un polizaharid (fructan) raspandit in regnul vegetal, avand rol de zaharid de rezerva, aflat in radacina sau rizom, in compozitia careia se afla fructoza (intre 6 -20 unitati fructoza, media fiind de 12 unitati) si in unele cazuri si cantitati mici de glucoza. Inulina este o fibra solubila in apa formand un material usor baubil.

A fost descoperita in anul 1804 de cercetatorul german Valentin Rose, in radacinile plantei” Inula helenium”, numele substantei fiind astfel asociat cu cel al acesteia. Se gaseste si in papadie, dalie si cicoare. Chicorium intibus (cicoarea) este o planta ierboasa perena, indigena in Europa dar aclimatizata si in America de Nord si Australia. Unele varietati ale plantei sunt utilizate ca inlocuitor al cafelei. Contine 20% inulina si de aceea este utilizata pentru obtinerea inulinei.

Flora intestinala este compusa din diferite specii de bacterii (printre care se gaseste Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus ) care colonizeaza mucoasa intestinelor si care traiesc in simbioza cu organismul gazda. Bacteriile indeplinesc urmatoarele roluri: mentin echilibrul functiei intestinale, ajuta la absorbtia si utilizarea anumitor nutrienti, sprijina peristaltismul, ajuta la sintetizarea unor vitamine.

In general numarul bacteriilor intestinale benefice este mai mare decat al celor daunatoare, dar aceasta situatie se poate modifica foarte usor, caz in care bacteriile patogene se pot multiplica rapid, in detimentul celor benefice. Printre factorii care pot perturba echilibrul florei intestinal se numara: tratamentul cu antibiotice, in urma caruia sunt distruse atat bacteriile patogene cat si cele benefice; fumatul; stresul; consumul excesiv de alimente prea condimentate sau prea grase; consumul excesiv de alcool; contactul cu culturile de bacterii straine (in timpul excursiilor in tari straine); stari diareice.

Probioticele sunt microorganisme benefice care supravietuiesc efectelor distuctive ale acidului gastric, bilei si enzimelor digestive, reusind sa ajunga si sa se multiplice in colon. Ele blocheaza inmultirea bacteriilor patogene, ajutand la mentinerea florei intestinale normale.

Prebioticele sunt carbohidrati complecsi care constituie hrana exclusiva a microorgannismelor benefice (a probioticelor). Printre prebiotice se numara fructooligozaharidele si inulina.

Inulina nu poate fi digerata de enzimele ptialina si amilaza (ambele prezente in saliva), care sunt adaptate pentru digestia amidonului. De asemenea rezista hidrolizei si absorbtiei in intestinul subtire. Astfel inulina traverseaza o mare parte a tractului digestiv intacta, ajungand in aceasta stare in colon. Deoarece digestia normala nu descompune inulina in monozaharide, ea nu creste nivelul glicemiei si nu stimuleaza secretia de insulina. Odata ajunsa intacta in colon, inulina stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice din genul Bifidobacterium, prebioticele de tipul inulinei reprezentand principala lor sursa de hrana. Inulina are de asemenea un efect benefic asupra peristaltismului intestinal, contribuind astfel la mentinerea sanatatii intestinului.

Suplimentul alimentar Pure Inulin, produs de CaliVita international se prezinta sub forma de pulbere, avand ca unic ingredient pulberea de inulina.

Mod de administrare:

Amestecati o lingurita de produs in mancare sau bautura de cel mult trei ori pe zi. 

Pure Inulin substante active/doza ( 1lingurita 5,8gr):

Pudra de inulina ................5,8gr
Deruleaza