Vitamina D - drops Mareste imaginea

Vitamina D - drops

91,38 lei (TVA inclus)

Produs nou

30 ml

Conform estimarilor, deficienta de vitamina D afecteaza 70% din populatie. Organismul uman sintetizeaza cea mai mare parte a cantitatii de vitamina D prin expunre la soare. Noi am extras vitamina D3, agentul activ din D-drops, din ficat de cod si i-am adaugat arome naturale.

More details

Cantitate dorita:

D –drops

30 ml

Vitamina D3 lichida

Conform estimarilor, deficienta de vitamina D afecteaza 70% din populatie. Organismul uman sintetizeaza cea mai mare parte a cantitatii de vitamina D prin expunre la soare. Noi am extras vitamina D3, agentul activ din D-drops, din ficat de cod si i-am adaugat arome naturale. Dozarea  sa este simpla si poate fi administrate prin amestecare in mancare sau in bauturi. Forma sa lichida asigura necesarul de vitamina D pentru intreaga familie.

 

Recomandari: 

  • Persoanelor care isi petrc cea mai mare parte a zilei in interior..                                
  • Persoanelor care se lupta cu obezitatea, deoarece in cazul acestora necesarul de vitamina   D este mai mare.                                                                                      
  • Tuturor  celor ce-si doresc sa-si mentina sanatatea sistemului imunitar, deoarece vitamina D contribuie la functionatrea normala a acestuia.                                       
  • Persoanelor care tin la sanatatea oaselor si danturii, deoarece vitamina D ajuta la fixarea calciului in organism.                                                                                            
  • Femeilor insarcinate pentru dezvoltarea normala a sistemului osos al embrionului si protectia sistemului osos al mamei. De asemenea se recomanda in timpul perioadei de alaptare, pentru a mentine un nivel normal al vitaminelor             
  • Vegetarienilor                                                                                                
  • Persoanelor care nu au voie sa se expuna la soare.                                                                       

Deficienta prelungita de vitamina D creste riscul de aparitie a: fragilitatii oaselor, fracturarii frecvente a oaselor, infectiilor frecvente, infectii respiratorii, depresii sezoniere si slabiciune musculara.

 

Stiati ca ?

Potrivit studiilor, 41% din populatia din zona noastra  este afectata de un aport redus de vitamina D, chiar in timpul lunilor insorite de vara?

 

Prospect D drops vitamina D lichida

Vitamina D este o vitamina liposolubila care se gaseste in mod natural  in foarte putine alimente, in altele este adaugata sau mai poate exista sub forma de suplimente alimentare. De asemenea, este produsa endogen atunci cand razele ultraviolete ale soarelui vin in contact cu pielea, declansand transformarea provitaminei D in vitamina D.

Au fost descoperite cinci forme chimice de vitamina D, insa doar doua au un rol in organismul uman: vitamina D2 (ergocalciferolul) si vitamina D3 (colecalciferolul). Organismul reactioneaza diferit la cele doua forme . Vitamina D3 este convertita  in forma activa mult mai eficient de catre organism.

Vitamina D joaca numeroase roluri vitale in organism, fiind singura vitamina pe care organismul nostrul este capabil sa o produca dupa expunerea la soare a pielii. Insa nu toate expunerile la soare sunt la fel de eficiente, absorbtia razelor solare fiind  influentata de mai multi factori: localizarea geografica, varsta sau pigmentarea pielii. In general persoanele in varsta  si cele cu pielea inchisa la culoare au un nivel scazut de vitamina D.

La multe persoane, simptomele deficientei de vitamina D sunt foarte subtile: dureri ale oaselor, slabiciune musculara. Chiar fara existenta unor simptome, o cantitate insuficienta  de vitamina D poate reprezenta riscuri pentru sanatate. Un nivel scazut de vitamina D in sange poate fi asociat cu risc crescut de deces din cauza afectiunilor cardiovasculare, tulburari cognitive la persoanele in varsta, astm bronsic sever la copii, cancer.

Cercetarile sugeraza ca vitamina D ar putea fi benefica alaturi de medicatia specifica in cazul unor afectiuni ca diabetul de tip 1 si 2 , hipertensiune arteriala, intoleranta la glucoza si scleroza multipla.

Motivele deficientei de vitamina D pot fi multiple: un aport insuficient pentru organism, expunere insuficienta la soare, o piele de culoare inchisa (melanina, picmentul din piele, reduce capacitatea de sinteza a vitaminei D), rinichii nu pot converti vitamina D in forma sa activa, tractul digestiv nu poate absorbi corect vitamina D, obezitatea.

Vitamina D ajuta la fixarea calciului in oase, la mentinerea concentratiei normale de calciu in sange si contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular. Vitamina D este foarte importanta in special in timpul sarcinii si al copilariei, fiind necesara pentru mineralizarea normala a oaselor si dintilor si pentru a preveni  rahitismul.  Vitamina D are un rol important in absorbtia la nivel intestinal, a nutrientilor, inclusiv a calciului si fosforului, ceea ce asigura oase sanatoase si un sistem imunitar puternic. Vitamina D regleaza tensiunea arteriala, reduce stresul, amelioreaza durerile corporale si reduce spasmele musculare, infectiile respiratorii, ajuta in diferentierea celulelor, in combaterea depresiei. Ultimele cercetari au aratat ca vitamina D are un rol crucial  in activarea abilitatii sistemului imunitar de a recunoaste si a  lupta cu patogenii si de a sustine functionarea sistemului nervos

Vitamina D poate fi utilizata  si ca adjuvant in unele terapii (tumorale,osteoporozei)

 

D-drops ingrediente active/3 picaturi:

Vitamina D3......................................................30 mcg (1200 UI)

Deruleaza