
Beta Carotene
Produs nou
100 capsule gelatinoase
Beta –Carotenul este un precursor al vitaminei A, pe care organismul uman il poate converti in vitamina A, in functie de nevoile sale. Vitamina A este un element de baza pentru stuctura retinei, care la randu-i este o componenta esentiala a ochilor, cu un rol indispensabil in procesul de vedere.
Beta –carotene
100 capsule gelatinoase.
Precursorul vitaminei A
Beta –Carotenul este un precursor al vitaminei A, pe care organismul uman il poate converti in vitamina A, in functie de nevoile sale. Vitamina A este un element de baza pentru stuctura retinei, care la randu-i este o componenta esentiala a ochilor, cu un rol indispensabil in procesul de perceptie al luminii. Administarea frecventa a acestui produs contribuie la mentinerea conditiei normale a pielii si ne poate ajuta sa prevenim vatamarile provocate de de radiatiile UV.
Recomandari:
-Persoanelor care pleaca in vacanta pentru a le ajuta sa-si pregateasca pielea pentru expunerea la soare, sau a celor ce doresc sa-si mentina aspectul bronzat al pielii un timp mai indelungat.
-Persoanelor cu vedere partiala si celor ce prezinta anumite probleme oculare.
-Persoanelor care doresc o protectie antioxidanta.
-Persoanelor care urmeaza un regim alimentar cu un continut redus de grasimi sau sufera de tulburari de absorbtie.
-Stimuleaza activitatea sistemului imunitar.
-Creste rezistenta organismului fata de infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, parului, danturii si gingiilor.
-Preintampina si amelioreaza depigmentarile cauzate de bolile ficatului sau de batranete.
-Reduce riscul aparitiei infarctului miocardic si a decesului prin stop cardiac.
- Reduce riscul aparitiei cancerului pulmonar, gastric, esofagian, de colon, de prostata, de col uterin si de sani.
Simptomele lipsei de vitamina A pot include:
Absenta sau vedere insuficienta nocturna, probleme oculare, tulburari in formarea celulelor sanguine, diaree, afectiuni dermatologice, sensibilitate la boli ale tractului respirator superior.
Stiati ca ?
Beta-carotenul in combinatie cu zincul si vitaminele C si E poate contribui la prevenirea deteriorarii vederii odata cu inaintarea in varsta?
Prospect Beta-carotenul
Beta-carotenul este unul din cei 600 de reprezentanti ai familiei carotinelor vegetale. Este cunoscut si sub denumirea de provitamina A ceea ce inseamna ca o parte din beta-carotenul ajuns in organism odata cu alimentele este transformat in functie de necesitati, in vitamina A.
Vitamina A este o substanta activa vitala, care ajuta la mentinerea agerimii vederii, sanatatii pielii si intareste sistemul imunitar.
Beta-carotenul se gaseste in toate plantele verzi, dar sursele cele mai importante sunt rubarba, morcovii, spanacul si varza creata dintre zarzavaturi si caisele si pepenele galben dintre fructe. S-a observat la japonezi si norvegieni, care consuma prin traditie alimente cu un continut bogat in beta-caroten, ca incidenta imbolnavirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostata, de col uterin si de san este mult mai scazuta.
Beta-carotenul merita o atentie deosebita si pentru rolul pe care il are in prevenirea cancerului. Efectul preventiv al beta-carotenului in bolile maligne se bazeaza pe transformarea metabolitilor cancerigeni formati in organism sau a substantelor cancerigene ajunse in organism din mediul exterior in substante mai putin nocive si mai solubile, deci mai usor de eliminat, prin faptul ca este implicat in procesul de diferentiere celulara. Beta-carotenul stimuleaza si functionarea sistemului imunitar. Ofera protectie impotriva afectiunilor cancerului si aterosclerozei. In aparitia aterosclerozei (ingustarea arterelor ca urmare a depunerii de placi de aterom pe peretii arterelor) un rol important il are oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL). Beta-carotenul impiedica oxidarea acestora, reducand riscul aparitiei aterosclerozei si astfel a riscului de infarct miocardic si a decesului prin stop cardiac.
Cercetari ale americanilor pe o perioada de 10 ani au demonstrat ca numarul cazurilor de afectiuni cardiace si de cancer de prostata a fost de doua ori mai mic in cazul barbatilor care au consumat sistematic beta-caroten in comparatie cu subiectii care nu au consumat beta-caroten.
S-a observat ca in regiunea muntoasa Lin Xian din China, incidenta cancerului gastric si esofagian este cea mai mare din lume. Savantii chinezi si americani, in cadrul unei cercetari comune efectuate in aceasta zona geografica, au administrat in doza zilnica unor persoane sanatoase cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani, diverse combinatii de vitamine (A,B,C si E) si de substante minerale. La cei ce au primit vitamina A si zinc, numarul imbolnavirilor de cancer gastric a scazut la o treime, in timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferente semnficative. Zincul regleaza circuitul vitaminei A in celule.
In cele mai multe cazuri, alimentele consumate contin si substante poluante, nefiind ideale ca sursa de vitamine. In morcovi, de exemplu se gasesc adesea cantitati mai mari de cadmiu si nitrati decat de beta-caroten, exceptie facand doar plantele cultivate prin metode ecologice. Din aceste motive este util un aport de beta-caroten pur prin suplimente alimentare. Nu exista pericol de supradozare, deoarece organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, in functiede cantitatile de care are nevoie la un moment dat. Atat in absorbtia cat si in transformarea beta carotenului participa in mare masura acizii grasi nesaturati, de aceea se recomanda consumul acestora in timpul meselor.
Atentie !
In cazul consumului mai indelungat pentru prevenirea colorarii intr-o nuanta galbuie a palmelor si talpilor se recomanda ca dupa cinci zile de consum, sa se faca o pauza de doua zile. Nu se poate confunda cu icterul, intrucat scleroticele nu se ingalbenesc. Diabeticilor nu li se recomanda doze mari de vitamina A. In situatia consumarii de vitamina E, creste necesarul de vitamina A. Extractul de soia si usturoiul scad absorbtia intestinala de vitamina A. La gravide creste necesarul zilnic la 3000UI, iar la femeile ce alapteaza la 3600UI. Carenta de vitamina A favorizeaza formarea calculilor biliari.
Recomandari in afectiuni |
Mod administrare Dimineata-pranz-seara |
|
|
ATENȚIE!
Produsul se consumă cu 30min, înainte de mese!
Beta Carotene ingrediente active/capsula gelatinoasa
Beta-caroten.......................................5,5 mg (9000 UI)